Zonnenbrillen voor de toekomst  

 

Iedere zomer komen er weer nieuwe modellen zonnenbrillen bij. Sommige klassiekers worden in een nieuw jasje gestoken en dikwijls worden er ook hele nieuwe modellen op de markt gebracht. Dankzij de steeds vernieuwende technologieën worden zonnebrillen niet alleen mooier en steviger, maar krijgen ze er ook steeds meer handige functies bij.

 

3D zonnebril

De 3D printer is niet langer voorbehouden aan ingewikkelde technologie of wetenschap. Tegenwoordig wordt de 3D printer ook steeds vaker gebruikt door particulieren die hun eigen ontwerp tot leven willen laten komen. Echte trendsetters kiezen daarom niet voor een bestaande zonnebril, maar maken een zonnenbril naar eigen ontwerp. Het voordeel van een 3D zonnebril is dat je volledig kunt kiezen welke vorm en welke kleur je het montuur wilt hebben. Met de 3D printer maak je je eigen design zonnebril. Bovendien heb je voor weinig geld een uniek model die perfect bij jouw gezicht past.

 

Fotochromatische zonnebril

Fotochromatische glazen zijn glazen die mee kleuren met het licht, door middel van speciale pigmenten in het glas. Met dit bijzondere glas worden je ogen dus altijd goed beschermd tegen de zon. Naarmate het zonlicht feller wordt, kleuren de glazen van de zonnebril donkerder. Als het buiten iets bewolkter wordt of je loopt in de schaduw kun je gewoon je zonnebril ophouden, want de glazen worden vanzelf weer lichter. Zelfs als je met de zonnebril een gebouw inloopt, kun je deze gewoon ophouden. Met een fotochromatische zonnebril heb je altijd perfect zicht. Deze zonnebrillen zijn vooral handig voor buitensporters, voor mensen die veel buiten werken of mensen die met veel verschillend lichtinval te maken hebben.

 

Gepolariseerde glazen

Gepolariseerde glazen of polariserende glazen hebben een speciaal laagje van plastic folie wat ervoor zorgt dat schittering en weerkaatsing wordt tegengehouden. Deze weerkaatsing van bijvoorbeeld sneeuw, water, spiegels en ruiten kunnen ervoor zorgen dat je zicht belemmerd wordt. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Door het dragen van zonnebrillen met polariserend filter heb je hier geen last meer van. De meeste gewone zonnebrillen houden alleen felle zonnestralen tegen, maar beschermen niet tegen weerkaatsing. Bijkomend voordeel van een zonnebril met deze speciale glazen is dat je veel scherper zicht behoudt.

 

Bluelight protect

Tegenwoordig zijn er niet alleen maar zonnebrillen die je beschermen tegen zonlicht en die je hoofd kunnen sieren op zonnige dagen. De allernieuwste zonnebrillen gebruik je namelijk binnen. Er zijn mensen die met een zonnebril achter de computer zitten, als ze veel met een beeldscherm moeten werken. Overmatig gebruik van computers en andere beeldschermen kan oogklachten veroorzaken. Bepaalde zonnebrillen kunnen deze klachten verminderen, maar er zijn tegenwoordig zelfs speciale beeldschermbrillen voor. De zonnebrillen met een zogenaamd bluelight protect kunnen je ogen beschermen tegen het teveel aan blauw licht afkomstig van LCD en LED beeldschermen.

 

Zonnebrillen in de toekomst

De technologische ontwikkelingen zitten in een stroomverstelling. Nog even en we kunnen allemaal zonnebrillen gebruiken die we nu alleen nog maar kennen uit futuristische films. Zonnebrillen waarmee we muziek kunnen luisteren, waarmee we kunnen bellen of zonnebrillen die ons de weg kunnen wijzen lijken niet ver weg meer. De Google bril is bijvoorbeeld nog volop in ontwikkeling en ook speciale eenheden gebruiken zonenbrillen met extra handige functies.

m_a411_00_6052.jpg