Retro zonnebrillen voor ouderwetse mode  

 

Retro zonnebrillen zijn weer helemaal hip. Zonnebrillen met een vintage uiterlijk geven iedere outfit een edgy look. Ga terug in de tijd met klassiekers zoals de Wayfarer, de Aviator en zogenaamde Cat Eyes. Met een retro zonnebril ben je altijd up-to-date, want deze modellen zijn tijdloos. Vele beroemdheden grijpen iedere keer weer terug naar de bestsellers die zijn groot gemaakt door onder andere de legendes Audrey Hepburn, Tom Cruise en Madonna.

 

De Wayfarer

De ultieme retro klassieker genaamd De Wayfarer is niet meer uit het modebeeld weg te slaan. Deze iconische zonnebril werd in 1956 op de markt gebracht door het merk Ray-Ban en is sindsdien nog steeds een heel gewild model. Over de jaren heen zijn de monturen en glazen iets aangepast, maar nog steeds blijft deze zonnebril herkenbaar. De Wayfarer heeft zijn grote populariteit onder andere te danken aan de filmindustrie. Deze zonnebril had belangrijke bijrollen in kaskrakers zoals The Blues Brothers, The Breakfast Club, Risky Business en recentelijk nog in The Wolf of Wall Street. Deze retro zonnebril is favoriet omdat dit model bij heel veel mensen goed staat.

 

De Aviator

De Aviator wordt ook wel pilotenbril genoemd, omdat dit model oorspronkelijk ontworpen werd voor piloten. De grote glazen moesten ervoor zorgen dat het zicht minimaal werd belemmerd tijdens het vliegen en het dunne, metalen montuur moest stevig zijn en toch licht van gewicht zodat de piloot optimaal draagcomfort kon ervaren. Deze retro zonnebril is vandaag de dag nog steeds enorm populair. Veel fabrikanten hebben dit model in de collectie, maar de bekendste Aviator modellen zijn van het merk Ray-Ban. De Aviator is verkrijgbaar in diverse kleuren monturen en glazen.

 

Cat Eye

De Cat Eye zonnebril is een trendy zonnebril die eens in de zoveel tijd weer een comeback maakt in het modebeeld. Het montuur is te herkennen aan de vorm die inderdaad het meest doet denken aan kattenogen. Fashionista’s zijn gek op dit model, omdat het een echte eyecatcher is. Dit retro model is elegant, klassiek en opvallend. Cat Eye zonnebrillen worden veel verkocht in combinatie met opvallende monturen met een vrolijke print of een felle kleur.

 

John Lennon

Wie aan John Lennon denkt, denkt ongetwijfeld aan zijn zonnebril met herkenbare ronde glazen. Dit hippie model zonnebril is mateloos populair op festivals. De John Lennon bril is een zonnebril met kleine ronde glazen en een fijn metalen montuur. De glazen zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Dit vintage model is onmisbaar in de garderobe van modeliefhebbers.

 

Moonraker

De Moonraker heeft met zijn ronde glazen wel iets weg van de hippie bril van John Lennon. Deze retro zonnebril heeft echter een kenmerkende metalen brug over de glazen en het montuur is iets opvallender. Met dit klassieke model maak je een echt mode statement. De echte durfallen kiezen voor een Moonraker met stoere spiegelglazen.

 

Retro Zonnebrillen

Retro zonnebrillen zijn een uitstekende koop als je wilt kiezen voor hip en toch tijdloos. Met een retro zonnebril bega je nooit een miskoop. Als je een zonnebril voor langere tijd wilt aanschaffen, kies dan vooral voor een retro model in een neutrale kleur zoals zwart of bruin. Een retro zonnebril zal nooit vervelen.

schermafbeelding_2014-07-03_om_14.59.01_1